"Barnehagens beste sjokolade kake"



Jobber meg igjennom oppskrift boka til Kristine i "det søte liv", og her er det myyye fine oppskrifter. Den siste tiden har jeg testet ut sjokoladekaker i langpanne, jeg er ikke ferdig, men har funnet en midlertidig beste. Det som gjorde den så god tror jeg er at glasuren skulle has på kaken med en gang den kom ut av ovnen. Glasuren trakk da litt ned i kaka. Vil du prøve den? 

Her er oppskrifta:

200 g smør

2,25 dl vann

4 ss kakao

4,5 dl sukker

1,5 dl rømme

2 egg

3 ts bakepulver

4,5 dl hvetemel

Glasur:

100 g smør

6 ss melk

4 ss kakao

1 ts vaniljesukker

350 gr melis

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Smelt smøret, tilsett vann og kakao. Rør godt. Ta kjelen av platen og rør i sukker. Bland i rømme og sammenpisket egg. Ha i bakepulver og hvetemel og rør til røren er klumpfri. Kle en liten langpanne ( 20x30 cm) med bakepapir.

Mens kaken stekes lages glasuren. Smelt smør, og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til den er glatt og klumpfri. Fordel straks glasuren over den varme kaken i langpanna. La kaken bli lunken på benken, ha på strøssel som måtte ønskes, og sett kaka i kjøleskapet til den er helt kald og stiv. Lykke til! :) Grete

Én kommentar

lisarorvik

29.05.2016 kl.14:41

Dette så kjempe godt ut :) (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Skriv en ny kommentar

hits